Usile de interior promovate de-a lungul anilor de Coco & Tinoli sunt produse de Prüm Germania, usi ce au deosebite calitati in timp, stabilitate dimensionala, suprafete rezistente, izolatie fonica si termica. Prin programul de dezvoltare propriu, gama de usi comercializate este mare si poate fi organizata pe tipuri de usi: usi pline, cu suprafete diverse, usi cu ornamente aplicate, usi cu decupaje diverse, usi de sticla si mixte, usi speciale pentru caracteristici anti fum, anti foc, si usi cu functionalitati diverse.
Usile standard sunt usi pline ce stau la baza usilor cu decupaje realizate la cerere dupa modele pe care le puteti viziona in showroomurile noastre.
Prin protectie contra radiatiilor se intelege protejarea persoanelor si mediului de efectele daunatoare ale radiatiilor provenite din surse de radiatii naturale si artificiale. Protectia contra radiatiilor este deosebit de importanta pentru personalul instalatiilor de tehnica nucleara, ca de exemplu centralele nucleare si in domeniul medicinei, in special in radiologie, medicina nucleara si terapia radiatiilor.
In functie de grosimea insertiei de plumb din foaia si pervazul usii, radiatia se diminueaza cu o marime definita
(valoare identica plumb sau grad de slabire). La PRÜM se pot folosi ca usi de protectie contra radiatiilor, grosimi
de plumb de 1mm (PLUMB-1) sau 2mm(PLUMB-2).
Usile de protectie contra radiatiilor de la PRÜM sunt fabricate conform
DIN 6834 (partea 1-5) si servesc pentru protectia contra radiatiilor Röntgen, gama si electronice in spatiile folosite
preponderent in medicina. Protectia necesara contra radiatiilor este obtinuta prin insertiile de plumb din foaia usii
si din pervazul usii. Grosimea insertiei de plumb s-a stabilit conform DIN 6834 prin greutatea echivalenta in plumb
sau prin gradul de atenuare in mm din grosimea totala de plumb. Valoarea echivalenta in plumb sau gradul de atenuare
al unei usi de protectie contra radiatiilor rezulta din planul contra radiatiilor, de construire a instalatiilor
conform DIN 6812, DIN 6846 sau DIN 6847.
Usile spatiilor umede sunt folosite in incaperile supuse preponderent, pentru timp scurt, unei umiditati foarte marite a aerului (pana la 100%). Ele se pot supune suplimentar, pe termen scurt, stropilor de apa sau condensului de apa care se prelinge. In cazul stropilor de apa si a apei care picura este vorba de apa combinata cu detergenti, agenti de intretinere a solului, adaosuri de dus si de baie. Zonele de utilizare sunt, de exemplu camera de hotel, caminele, celulele sanitare unde nu e posibila aerisirea cu ferestre, etc.
Usile incaperilor ude sunt folosite in principal in incaperile supuse in general unei perioade indelungate de apa care picura. Apa poate contine pe langa substantele uzuale de ingrijire corporala si detergenti, si agenti agresivi de curatire a solului si de curatare a gresiei. Zonele de utilizare sunt, de exemplu dusurile publice, instalatiile de baie, baile si saunele de la hoteluri, etc.
Usile cu protectie contra patrunderii prin efractie, se folosesc acolo unde trebuie ingreunata sau impiedicata patrunderea neautorizata prin forta intr-o incapere sau o zona ce trebuie protejata. Statistica criminalistica indica delictele de patrundere prin efractie si de furt la un nivel alarmant de ridicat. Masurile eficiente de paza respectiv de intarziere pentru protectia contra patrunderii prin efractie in casa si locuinta sunt deosebit de importante. Tocmai patrunderea prin efractie ocazionala, cand raufacatorii patrund in locuinte in timpul zilei cu un echipament redus de instrumente, se datoreaza aproape in exclusivitate lipsei efectului de protectie a usilor. Norma DIN W ENV 1627, conform careia elementele usilor care protejeaza contra patrunderii prin efractie, din clasele WK2 si WK3 a fost inlocuita cu DIN EN 1927. WK2 si WK3 corespund noilor clase RC2 si RC3 (protectia contra fumului: AbP-Nr.P-281 38501-ift).
Usile cu protectie contra fumului sunt prevazute intotdeauna cu autoinchidere si trebuie sa impiedice
patrunderea fumului in stare montata si inchisa. In DIN 18 095 se prescriu cerintele minime ale usilor de
protectie contra fumului. Pe langa materialele de izolare, cum ar fi izolatia la sol si etansarea cu falt,
elementele de inchidere a usilor sunt parti principale ale usilor de protectie contra fumului. Usile de
protectie contra fumului nu ofera protectie contra incendiilor, conform DIN 18.095.
Certificat de
verificare general de supraveghere a constructiilor (11-001779-PR01-ift).
Usile cu protectie contra zgomotului in cladiri au importanta mare pentru sanatatea si starea de bine a oamenilor. Protectia contra zgomotului este deosebit de importanta la constructia de locuinte, deoarece locuintele servesc oamenilor pentru relaxare si odihna. Zona proprie familiala ar trebui ecranata contra vecinilor. Pentru a permite o folosire conform scopului prevazut, protectia contra zgomotelor este improtanta si in scoli, spitale, locuri de cazare si in constructia birourilor. Protectia contra zgomotelor a tuturor constructiilor este descrisa in DIN 4109. Acolo sunt stabilite valorile de atenuare a zgomotului si cerintele minime privind usile, in functie de zona de utilizare.
In cazul inchiderilor protejate contra incendiilor este vorba de elemente constructive admise in general de supravegherea constructiilor, care pot proteja in caz de incendiu viata si valorile materiale. Ele au sarcina de a izola incendiile si de a impiedica raspandirea focului. Caile de evacuare si de salvare raman astfel utilizabile. Obiectele admise sunt verificate conform DIN-4102 in institutii oficiale de verificare a materialelor.